Vuoden Urheilijat

Vuoden Urheilija 2023 Petteri Paananen

Vuoden urheilijaksi valittiin Petteri Paananen, joka voitti Tikkurilassa Masters-sarjassa Suomen mestaruuden pitkän radan 1500 metrin vapaauinnissa ikäluokassa miehet 50-54 vuotta. Loppuaika oli 22.42,86. Uimaliiton kisojen lisäksi Paananen on edustanut seuraa moneen kertaan myös Savonlinnan Halkiuinnissa. Paanasella on taustallaan pitkä ja monipuolinen urheiluharrastus ja hän on siirtänyt urheiluinnostuksen myös lapsilleen. Hän on ollut myös ahkera talkoolainen seuran tapahtumissa. Kiitospuheessaan Paananen kannusti aloittamaan liikunnan uudestaan ja asettamaan tavoitteita, vaikka taukoa fyysisen kunnon ylläpidossa olisikin ollut jo pitempi tauko. Kunnon kohotessa ja tavoitteita saavutettaessa saa kokea jälleen liikunnan ilon.

2022 Vuosikymmenten toimitsija Kyösti (Köpi) Tiainen

Köpi on toiminut PuU:n talkoissa ja tapahtumissa 90-luvulta ja toimii edelleen.
Aina, kun hyvvää miestä on tarvittu, on käännytty Köpin puoleen. Kun Köpiä kysyy on vastaus selvä. Monet meistä vastaa kysyttäessä tulen, jos pääsen, Köpin kohdalla ei jossitella. Tekeminen on myös taattua Köpin laatua alusta loppuun. Kun tehtävä niin vaatii on Köpi ekana paikalla ja pois lähtöä tekemässä vasta kun viimeinenkin varuste on paikallaan.
Köpi on yksi urheiluseuran tukijalkoja, häneen voi aina luottaa ja hänen huumorin sävyttämä tekeminen tarttuu helposti muihinkin, jolloin tapahtumien järjestely sujuu hymyssä suin.
Kiitos Köpi näistä vuosikymmenistä! Toivottavasti PuU: ssa saamme apuasi vielä pitkälle tulevaan. KIITOS!

Vuoden Urheilija 2021 Janne Harakka. 

Janne on pitänyt vuoden ainaka Punkaharjun Urheilijoiden nimeä esillä ympäri Suomea, juoksemalla uskomattoman määrän maraton kisoja. Tämän vuoden aikana yhteensä 15 täyspitkää maratonia ja vielä on ohjelmassa 3 juoksua ennen vuoden vaihdetta. Tässä on tavoitetta ja esimerkkiä kaikille kuntourheilijoille. Pitkäjänteisellä treenauksella ja tavoitteellisella asenteella voi saavuttaa uskomattomia asioita. Jannella on tavoitteena juosta täyspitkä maraton jokaisessa Suomen kunnassa (309 kuntaa v. 2021) eli tavoitetta riittää vielä tulevillekin vuosille.

Vuoden Urheilija 2020 Viljami Paananen

Monilaji menestyjä ja esikuva

Vuoden Urheilija 2019 Viljami Paananen

 

Viljami on ansainnut vuoden urheilijapalkinnon määrätietoisella harjoittelulla, josta parhaina esimerkkeinä ovat Puruvesipyöräilyn 108 km  ja puolimaratonilla halkijuoksussa saavutetut tulokset. Olet jo nuorena lähtenyt harrastamaan kuntoa ja kestävyyttä vaativia lajeja. Lajivalikoima on ollut monipuolinen ja sinut on nähty lähes päivittäin pyörän selässä, juoksulenkillä tai uimaharjoituksissa, luistelua ja hiihtoa unohtamatta. Sää ei ole ollut esteenä esim 28 km koulumatkaa pyöräillessä vuodenajasta riippumatta. Olet Viljami kannustava esimerkki muille nuorille ja seuramme vetäjille!

Vuoden Urheilija 2018 Viivi Paasonen

Viivi Paasonen uusi Punkaharjun Urheilijoiden vuoden urheilija tittelin hienoilla ja kunnioitettavilla suorituksilla

SM-kisoissa  9.-11.2.2018 Paasonen uusi mestaruutensa 25-metrin rintauinnissa.

Talviuinnin MM-kisoissa Tallinnassa 6-10.3.2018 Viivin matkana oli 25 metrin rintauinti ja sarja Naiset alle 20-vuotta. Paasonen ui uudella kylmän veden ennätyksellään hienosti pronssille ajalla 19,80.

Vuoden Urheilija 2017 Viivi Paasonen

Viivi Paasonen toi Tanhuvaarassa alkuvuodesta pidetyistä Talviuinnin SM-kisoista kultaa alle 20-vuotiaiden 25 metrin rintauinnissa ajalla 19,98. Lisäksi Viivi on osallistunut useisiin halliuintikisoihin. Seuraavan Viivi aikoo osallistua helmikuussa Ähtärissä pidettäviin Talviuinnin SM-kisoihin sekä maaliskuussa Tallinnassa pidettäviin MM-kisoihin.

Vuoden Urheilija 2016 Anja Selenius

Anja Seleniuksen valinta oli helppo, koska Anjan suoritukset talviuinnin kilpailuissa ovat tänäkin vuonna olleet vertaansa vailla. SM kultaa Lohjalla tammikuun lopulla 2016 pidetyissä kisoissa 25m matkalla. Sen lisäksi Siperiasta Tyumenin kaupungissa pidetyistä MM kisoista kolme MM kultaa.

Anja Selenius on ollut talviuinnin lähettiläs ja yksi seuran tunnetuimpia urheilijoita valtakunnallisesti.

Vuoden Urheilija 2015 Oskari Honka

Perusteena palkitsemiselle oli sinnikäs ja pitkäjänteinen kuntoilu ja monipuolisuus (kuten triathlon, maraton, jne...). Oskari on esimerkki siitä, että sinnikkäällä työllä kuntourheilutasolta voi edetä triathlonin tasoisiin kilpailusuorituksiin.

Vuoden Urheilijat 2014 Uimasisarukset Anja Selenius ja Tuula Koskivirta

Anja Seleniuksella on 14 MM mitalia joista 12 on kultaisia. Lisäksi hänellä on 14 SM mitalia. Hänen nimissään on myös kahdeksan suomen ennätystä eri ikäryhmistä.

Tuula Koskivirta on tuonut mitalisijoja masters uinneista tasaiseen tahtiin. Viimeisimpinä kultaa 100m rintauinnista ja sekauinnista sekä 50m selkäuinnista ja rintauinnista.

Vuoden Urheilija 2013  Johanna Silventoinen

SM-kisoissa 100 metrin vapaauinnissa kuudes

Teki nuorten EM-kisoissa uusia henkilökohtaisia ennätyksiä. Oli henk-koht. matkoilla 30 tienoilla, Ui loppukilpailuissa Vapaauintiviestissä ja Sekauintiviestissä, joissa Suomen joukkue sijoittui sijalle 9.

Vuoden Urheilija 2012 Mikko Holi

Mikon päälajina on  kiekonheitto ja hänen tuloksensa ovat parantuneet vuosi vuodelta nousujohteisesti. Kuluneen vuoden arvokkaimpana sijoituksena voidaan pitää SM hopeaa tuloksella 56,35. Mikko on parantunut pariin otteeseen myös piirinennätystä kauden aikana ja tilastoihin on kirjattu 1kg kiekon P15 uusi ennätyslukema 57,01. Tämä heitto on pituudeltaan sellainen, että se pysynee pitkään piiritilastojen kärkipaikalla. Mikon lahjakkuudesta antaa parhaimman kuvan A-rajat, jotka hän ohittaa jo lämmittely suorituksella (muutamia tuloksia alapuolella):

P15 Kiekossa (1kg) kaikissa kilpailuissa yli A-luokan rajan (36m). Pisin heitto 57,01 joka on samalla uusi piirin ennätys.

P15 kuulassa (4kg) kaikissa kisoissa yli A-luokan rajan (12,40). Pisin työntö 14,40 pim 23.7.

P15 keihäs (600g) savonlinnan pim kisoissa heti yli A-luokan rajan (48m) lukemille 53,66m (ilman suurempaa treenaamista : )

M17 kiekossa (1,5kg) A-luokan (42m) tulos Punkaharjulla 1.7. mitalla 42,64

On suuri kunnia seuralle, kun joukossamme on vastaavia lahjakkuuksia. Nämä huimaavat tulokset ovat myös uskomattoman hieno esimerkki nuoremmille.

Vuoden Urheilija 2011 Johanna Silventoinen

Johanna saavutti Pohjoismaiden mestaruus hopeaa

 

Vuoden Urheilija 2010 Eetu Toroskainen

Huippu pikajuoksija

Vuoden Urheilijat

PDF-tiedostoPuU vuoden urheilijat.pdf (20 kB)