Hiihtopäivä Punkaharjulla 2.3.2024

2.3.2024

Punkaharjulla 2.3. oli todellinen hiihtopäivä kun aamupäivällä starttasi Puruvesi Kierroksen toinen osakilpailu, Punkaharjun Hiihto ja iltapäivällä klo 14 hiihdettiin Lasten Leijonahiihdot.

Punkaharjun Hiihto hiihdettiin perinteiseti Metlan puulajipuoston ladulla. Kisaan ilmoittautui aamutuimaan 20 hiihtäjää. Miesten kilpasarja kierti reitin kaksi kertaa, joten matkaa kertyi heille 15 km. Muuta sarjat kiertivät reitin kerran ja heille matkaa kertyi siis 7,5 km.

Latu oli loistavassa ja nopeassa kunnossa kun ladut oli aamulla höylätty viimesen päälle. Tuloksista huomaa että keli oli nopea.

Miesten kilpasarjan voitti Jani Kohonen ajalla 41,57. Naisten kilpasarjan voitti Maija Kapanen 22,36 ajalla.

Lasten Leijonahiihdot hiihdettiin tänä vuonna Punkaharjun YU-kentällä uuden yhtenäiskoulun vieressä. Kilpailun järjesti tänäkin vuonna Punkaharjun Urheilijat yhteistyössä Punkaharjun Lions Club.

Leijonahiihtoihin ilmoittautui 10 hiihtäjää, nuorin oli 1,5 vuotias ja vanhin 10 vuotias. Matkat hiihdettiin ikäryhmittäen nuorimmasta vanhimpaan. Matkat olivat 0,1 km ja 1,2 km välillä. 

YU-kentää kiertävä latu oli loistavassa kunnossa ja katsamossa oli myös yleisöä kannustamassa kilpailijoita.

Maalissa jokainen hiihtäjä sai osallistumismitalin ja katsomossa oli tarjolla pillimehua ja grillimakkaraa. Mitalit, makkarat ja mehut tarjosivat Punkaharjun Lions Club.